Več kot 15 let izkušenj


Licencirani vodniki


Oseben odnos


Predana ekipa sodelavcev
Polet s padalom

Skok s padalom v tandemu

Tandem poleti s padalom

Oglejte si dolino Soče iz ptičje perspektive, pod okriljem mogočnega padala, ki ga pilotira kvalificiran pilot.

Ponujamo VIP polete z jadralnim padalom. Dobimo se v naši posarni, kjer opravimo formalnosti. Nato se z našim vozilom odpravimo na vzletišče. Ko pristanete, se skupaj vrnemo v center Kobarida in nazdravimo z borovničkami ;-)

Polete s padalom v tandemu izvajamo iz različnih vzletišč v dolini Soče - Stol, Kuk ali Matajur so le najbolj pogosti – v primeru ugodnih vremenskih razmer pa si lahko vzletišče izberete sami. V vsakem primeru je višinska razlika med vzletiščem in pristankom vsaj 1000 višinskih metrov, kar odvisno od pogojev, pomeni polet med 20 in 30 minutami, včasih tudi več.

Za koga je primeren polet s padalom

Polet ni fizično naporen, je pa potrebno imeti nekaj dobre volje in poguma.

Kaj pa otroci in padalo?

Poleta se lahko udeležijo vsi, včasih tudi manjši otroci. Žal ni enotnega pravila glede udeležbe otrok, saj se zaradi varnosti, le to odloči pilot Odločitev ali pilot lahko sprejme potnika temelji na različnih dejavnikih, najpomembnejši pa so vremenski pogoji ter višina in teža otroka.

Kaj potrebujem za skok s padalom?

Za samo izvedbo poleta s padalom potrebujete pohodne čevlje. Najbolje je da so taki, ki segajo preko gležnjev. Poleg pohodnih čevljev priporočamo da imate s sabo še vetrovko ali windstopper jakno, tudi v poletnem času.
Kljub temu, da vam bo tandemski polet zagotovo ostal v dobrem spominu, s seboj lahko vzamete manjšo kamero ali fotoaparat. Priporočamo takšno, ki ima možnost varovalne vrvice.

Varnost pri skoku s padalom


Pri nas izvajamo polete (skoke) iz vzletišč in ne izvajamo skokov iz letala. Za samo dejavnosti je predvsem pomembna ocena vremenskih pogojev za letenje, zato tudi aktivnost ni vedno na voljo.
Za samo izvajanje poletov s padalom smo tudi pridobili ustrezno nacionalno licenco in smo tudi vpisani v register izvajalcev poletov s padali.


Skok s padalom kot darilo

Skok oz. polet s padalom lahko kupite tudi kot darilni bon za vaše prijatelje, družinske člane, sodelavce, ... Polet v tandemu  je varno doživetje, kot darilni bon, pa ga prejemnil lahko izkoristi v roku enega leta. Naročite darilni bon že danes!
 
Prvi trenutki v zraku
S padalom med vršaci Julijskih alp
Polet s padalom v tandemu

X POINT d.o.o.

    Trg svobode 6, 5222 Kobarid
     05 388 53 08
     info@xpoint.si

Izjave strank

 

 

Mike pravi:
Z vsem srcem priporočam polet s padalom - na dober dan je lahko pravo orgazmično doživetje!

  Anton pravi:
Polet s padalom je odličen!
   
Super polet s padalom z Dejanom! Hvala za razgled in zabavno doživetje!
  Margo pravi:
I had a blast! Paragliding!! I hope to do this again, and again!
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.